Νόστιμες ροδέλες μελιτζάνας με κιμά, για συνοδευτικό και όχι μόνο….
ΥΛΙΚΑ :
3 μελιτζάνες
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
πάπρικα
θυμάρι
αποξηραμένη ρίγανη
Για την από πάνω
2 ντομάτες,
3 πράσινες πιπεριές.
Για τη σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτός
1 φλιτζάνι νερό
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αρχικά, κόβετε τους μίσχους της μελιτζάνας, την ξεφλουδίζετε, ώστε να δημιουργηθούν ρίγες, και την κόβετε κατά μήκος σε λεπτές φέτες.
Αφήστε τις φέτες μελιτζάνες μέσα σε αλατόνερο για 15 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίστε και
τοποθετήστε τις σε χαρτοπετσέτα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι τηγανίζετε τις φέτες μελιτζάνας και απο τις δύο πλευρές, προσέχοντας όμως να μην καούν.
Μετά το τηγάνισμα, τοποθετήστε τις φέτες μελιτζάνας σε χαρτοπετσέτα.
Για να φτιάξετε τα κεφτεδάκια, ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, τη σκελίδα σκόρδου, τον μαϊντανό, τον πελτέ και τα μπαχαρικά και ζυμώστε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφήστε σκεπασμένο το μείγμα στο ψυγείο 30 λεπτά για να βγάλει τα αρώματά του.
Στη συνέχεια παίρνετε ένα κομματάκι μεγέθους καρυδιού από το μείγμα, το πλάθετε και το κυλάτε κατά μήκος.
Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια στις φέτες μελιτζάνες και τα κυλάτε.
Σε ένα μικρό ορθογώνιο πυρέξ λαδωμένο τοποθετήστε τους κυλίνδρους μελιτζάνας, από πάνω τις
ντομάτες κομμένες ροδέλες και τις πιπεριές σε φέτες.
Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε τον ντοματοπολτό, το νερό και το αλάτι και ρίξτε το στο πυρέξ.
Καλύψτε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα στον φούρνο στους 200 ° C για 30 λεπτά.
Μετά από 30 λεπτά, βγάλτε το από το φούρνο.
Ανοίξτε και ψήστε ξανά για 15 ή 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, σερβίρετε το πιάτο ζεστό με πράσινη σαλάτα.