Ρολάκια Μελιτζάνας με κεφτέδες

Διαφήμιση

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτού του πιάτου:
Αντί για κιμά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κομμάτια μοσχαρίσιου ή αρνιού. Καθώς και η σάλτσα που θα γίνει με φρέσκια τριμμένη ντομάτα, κονσέρβα ή ζυμαρικά.. Τα κεφτεδάκια μπορούν να είναι ψητά, ψημένα ή τηγανητά, καθώς και μελιτζάνες..

Εδώ είναι η δική μου εκδοχή:

Υλικά

500 γρ κιμάς (εγώ χρησιμοποίησα σπιτικό μοσχαρίσιο)
1 Αυγό
2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 κεφάλαιο Κρεμμύδι
Σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι, κύμινο, μαϊντανός, πιπέρι τσίλι (προαιρετικά)
4-5 μελιτζάνες (περισσότερες)
ντοματίνια
Πράσινη πιπεριά

Διαφήμιση


Για τη σάλτσα:
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας,
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα πιπεριά φλωρίνης,
αλάτι,
ελαιόλαδο,
σκόρδο,
νερό..

Εκτέλεση

Καθάρισα τις μελιτζάνες και τις έκοψα σε μήκη, τις άφησα σε αλατισμένο νερό για περίπου 30 λεπτά για να φύγει η πίκρα.
Στη συνέχεια το στέγνωσα με χαρτί κουζίνας, το άλειψα με λάδι και το στρώνωσα σε χαρτί ψησίματος και το έψησα στα 220 γρ.
Αυτή τη φορά αποφάσισα να τηγανίσω τα κεφτεδάκια (δεν χρειάζεται να είναι πολύ καλά ψημένα, καθώς θα υποστούν άλλη θερμική επεξεργασία). Για τη σάλτσα, σοταρουμε σε ένα τηγάνι την σάλτσα ντομάτας και πιπεριάς, προσθέτουμε αλάτι, σκόρδο (προαιρετικά)
και λίγο νερό.
Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα δείτε στις φωτογραφίες:

Διαφήμιση


Παίρνουμε 2 λωρίδες μελιτζάνας και τις τοποθετούμε σταυρωτά, τοποθετούμε τον κεφτέ στη μέση (ίσως 2 κεφτεδάκια – το ένα πάνω στο άλλο, όπως κάνω εγώ) και κλείνουμε τις λωρίδες. Με μια οδοντογλυφίδα πιάνουμε τις άκρες από πάνω για να μην ανοίξει και βάζουμε ένα κομμάτι πράσινη πιπεριά και ντοματίνι (μπορείτε και να τα τυλίγετε σαν κορδόνια).


Ψήνουμε στα 200 γρ για 30 λεπτά περίπου.


Σερβίρεται συνήθως με πιλάφι.

Διαφήμιση