Υλικά:

3 μελιτζάνες
100 γρ. μοτσαρέλα
100 γρ. σκληρό τυρί (π.χ. γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
2 ντομάτες
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
Ξηροί καρποί (ανάμεικτοι ή της αρεσκείας σας)
Φρέσκος βασιλικός
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά: Παρμεζάνα για πασπάλισμα
Χαρτί ψησίματος

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες μέτριου πάχους. Στρώστε τις σε ταψί με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσά τους. Ψήστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση. Λιώστε το σκόρδο και ανακατέψτε το με το ελαιόλαδο.
Τρίψτε το σκληρό τυρί και κόψτε τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια.
Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόψτε τους ξηρούς καρπούς.

Βγάλτε τις μελιτζάνες από το φούρνο στρωστε όπως στην εικονα και αλείψτε τις με το μείγμα λαδιού-σκόρδου.

Ρολά Μελιτζάνας με Τυριά
Ρολά Μελιτζάνας με Τυριά

Προσθέστε το τριμμένο τυρί, τη μοτσαρέλα, τις ντομάτες και πασπαλίστε με τριμμένη φρυγανιά και ξηρούς καρπούς.

Τυλίξτε κάθε φέτα μελιτζάνας σε ρολό, με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος.
Τοποθετήστε τα ρολά στο ταψί, πασπαλίστε με επιπλέον ξηρούς καρπούς και λίγη παρμεζάνα (προαιρετικά). Ψήστε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να λιώσουν τα τυριά.

Σερβίρετε το ρολο μελιτζάνας ζεστό, γαρνιρισμένα με φρέσκο βασιλικό.

Η Συνταγή είναι της Татьяна Петришина

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς Σιμιγδαλιού με Χρώμα
Επόμενο άρθροΣιροπιασμένες Φράουλες