Συστατικά
  • 500 γρ. φύλλο Βυρητού
  • 120 έως 130 γρ αμύγδαλα καθαρισμένα, ψημένα και ψιλοκομμένα
  • Γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα. Για ποσότητα πρέπει να υπολογίζετε 1 κουταλάκι του γλυκού ανά ρολλάκι. Έκανα 45 ρολλά έτσι χρησιμοποίησα 45 κουταλάκια γλυκού. Πιστεύω ότι ένα βάζο συν μερικά κουταλάκια του γλυκού από το δεύτερο θα είναι μια χαρά.
  • 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το Σιρόπι
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 4 γαρύφαλα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Φλούδα ενός λεμονιού

 Εκτέλεση
  1. Πάρτε το φύλλο και τοποθετήστε τη στενή πλευρά του μπροστά σας.
  2. Χωρίστε το σε τρία ίσα μέρη και κόψτε τρεις λωρίδες με το ψαλίδι.
  3. Μπορείτε να το κάνετε μία φορά για όλα τα φύλλα δεδομένου ότι είναι το ένα πάνω στο άλλο, ή μπορείτε να το κάνετε χωριστά για κάθε φύλλο, αλλά αυτό είναι χρονοβόρο.
  4. Τοποθετήστε τις λωρίδες τη μία πάνω στην άλλη και σκεπάστε τις με μια πετσέτα, έτσι ώστε να μην ξεραθεί το φύλλο.
  5. Πάρτε μια λωρίδα και τοποθετήστε τη στενή πλευρά της μπροστά σας.
  6. Αλείψτε με βούτυρο.
  7. Διπλώστε τη στα δύο.
  8. Βουτυρώστε και πάλι.
  9. Τοποθετήστε στο κέντρο που είναι προς το μέρος σας ένα κουταλάκι του γλυκού του κουταλιού και ένα κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
  10. Ρολλάρετε και σφραγίστε εκατέρωθεν.
  11. Τοποθετήστε τα σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί με διάμετρο περίπου 28 cm.
  12. Σιγουρευτείτε ότι κάθε φορά που αφαιρείτε ένα φύλλο, τα υπόλοιπα παραμένουν καλυμμένα με την πετσέτα. Με αυτόν τον τρόπο δεν ξεραίνονται.
  13. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150° C.
  14. Όταν τελειώσετε, ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο πάνω από τα ρολλάκια.
  15. Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 1 ½ με 2 ώρες ανάλογα με το φούρνο.
  16. Ο φούρνος μου είναι κάπως δυνατός, οπότε μου πήρε 1 ½ ώρα.
  17. Μετά την πρώτη μισή ώρα, καλύψτε το ταψί με χαρτί ψησίματος, για να μην καούν τα ρολλάκια.
  18. Μισή ώρα πριν βγάλετε τα ρολλάκια από το φούρνο, ετοιμάστε το σιρόπι.
Για το Σιρόπι
  1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά και βράστε.
  2. Βράστε για 5 έως 6 λεπτά και αφαιρέστε από τη φωτιά.
  3. Αφαιρέστε την κανέλα, τα γαρίφαλα και τη φλούδα λεμονιού.
  4. Αφήστε το να κρυώσει.
  5. Όταν τα ρολλάκια είναι έτοιμα, βγάλτε τα από το φούρνο.
  6. Πάρτε μία σχάρα και τοποθετήστε ένα ταψί κάτω από αυτή.
  7. Τοποθετήστε τα ρολλάκια στη σχάρα.
  8. Με μια κουτάλα ρίξτε το σιρόπι από πάνω.
  9. Ό, τι έχει πέσει στο ταψί, το χρησιμοποιήτε ξανά ρίχνοντάς το πάνω από τα ρολλάκια.
  10. Αφήστε να κρυώσουν και σερβίρετε.

Culinary Flavors

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση