H συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη

Υλικά 👇

3 φλιτζάνια νερό
Μία τσιμπιά αλάτι
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1 λίτρο γάλα
1+1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κσ άνθος αραβοσίτου βανίλια
Ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά.
Έπειτα σερβίρουμε με μπόλικη κανέλα.

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε τα 3 φλιτζάνια νερό και τη τσιμπιά αλάτι.
Προσθέστε το ρύζι Καρολίνα και βράστε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να απορροφήσει το νερό. Βρασμός για 12′ περίπου

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και προσθέστε το γάλα ( κρατάμε ένα φλιτζάνι για να διαλυσουμε τις 2 κσ άνθος αραβοσίτου βανίλια).
Ρίξτε τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Η ζάχαρη πρέπει να προστεθεί μετά το βράσιμο του ρυζιού, για να μην εμποδίσει τη μαγειρική διαδικασία.

Στο φλιτζάνι γάλα που κρατήσαμε, διαλύστε τις 2 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα.

Ανακατέψτε το ρυζόγαλο συνεχώς για περίπου 5 λεπτά, ώστε να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Το ρυζόγαλο θα αρχίσει να πήζει και να παίρνει την κρεμώδη υφή του.

Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το ρυζόγαλο να σταθεί για 10 λεπτά. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό, καθώς επιτρέπει στο ρυζόγαλο να χυλώσει και να αποκτήσει την τελική του υφή.

Σερβίρετε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ατομικά μπολακιά. Πασπαλίστε με άφθονη κανέλα από πάνω και σερβίρετε ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την προτίμησή σας.