Υλικά
400 γραμμάρια νερό
125 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα, ξεπλυμένο
1 τσιμπιά αλάτι
1 κγρ γάλα αμυγδάλου
1 βανίλια
140 γραμμάρια ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 γεμάτες κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
2 κσ κορν φλάουρ
Καστανή ζάχαρη (για το γαρνίρισμα)
Φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένα (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό με το ρύζι Καρολίνα (πρώτα το ξεπλένουμε)
και μία τσιμπια αλάτι σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να φύγει το νεράκι και να ψηθεί το ρύζι
Ρίχνουμε μέσα το 800 γρ γάλα αμυγδάλου, βανίλια,ζάχαρη και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ανακατεύουμε μέχρι να παρει μια βράση
Στα 200 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου που κρατήσαμε βάζουμε τοκορν Φλάουερ και το ρίχνουμε μέσα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει!!!!
Αδειάζουμε σε μπολακια
Όταν κρυώσει ρίχνουμε από πάνω καστανή ζάχαρη την καίμε με το φλόγιστρο προσεκτικά ρίχνουμε από πάνω φιλέ αμυγδάλου, καβουρντισμένα στο τηγάνι!
H συνταγή είναι της κας Thomi Kromlidou