Υλικά:

2 κούπες του τσαγιού ρύζι κίτρινο
μπονέτ
6-7 μπριζόλες λαιμού
Αλάτι,πιπέρι,
Λίγο κουρκουμά
Γλυκιά πάπρικα
Σκόνη μουστάρδα
Ρίγανη
Χυμό από δύο λεμόνια
50 ml ελαιόλαδο.

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μπριζόλες και τις
τοποθετούμε στο ταψί.
Μαρινάρουμε με μυρωδικά και
μουστάρδα και ρίχνουμε λίγο νερό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45′ από τη μια πλευρά και μετά από την άλλη για άλλα 45′.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, βάζουμε σε ένα μπολ το ρύζι με 6 κούπες του τσαγιού νερό
(ζεστό)ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι και το ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ρύζι στο ταψί με τις μπριζόλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά
τη μια πλευρα και μετα απο την αλλη για άλλα 45′.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, βάζουμε σε ένα μπολ το ρύζι με 6 κούπες του τσαγιού νερό
(ζεστό)ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι και το ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ρύζι στο ταψί με τις μπριζόλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180 και αφήνουμε μέχρι να τραβήξει το νερό.

Η Συνταγή είναι της κας  τσιουκανη ελενη Σάκης’s