Σάλτσα (dressing)

½ φλιτζάνι γιαούρτι
½ φλιτζάνι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μαγιονέζα Hellman
4 αντσούγιες
1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένο
μερικά φύλλα βασιλικού – περίπου 6 
2 κουταλιές σούπας λευκό κρασί καλής ποιότητας
1 κουταλιά της σούπας κρέμα μπαλσάμικο
2 κουταλιές σούπας νερό
½ κουταλάκι αλατιού
Λίγο τριμένο μαύρο πιπέρι

Σαλάτα ζυμαρικών

250gms ζυμαρικά βίδες (ή οποιοδήποτε άλλο μικρό ζυμαρικό)
250 γραμμάρια ντοματίνια
250 γραμμάρια μπέικον (1 πακέτο)
60 γραμμάρια φύλλα σπανάκι 
20 γραμμάρια σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200c και τοποθετήστε το μπέικον σε ένα δίσκο. Στρώστε το δίσκο με αλουμινόχαρτο για να κάνετε το πλύσιμο πιο εύκολο. Όταν ο φούρνος είναι έτοιμος, ψήστε το μπέικον για 15 λεπτά και μέχρι να ροδίσει και να γίνουν τραγανά

Βράστε σε ένα μεσαίο δοχείο νερό και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Στραγγίστετα  καλά και αφήστε την στην άκρη.

Κόψτε τις ντομάτες στην μέση και το σχοινόπρασο και αφήστε το στην άκρη.

Για να γίνει το dressing βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν κρέμα.

Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, ανακατέψτε όλα τα συστατικά σαλάτας με όσο dressing θέλετε. Χρησιμοποίησα περίπου ¾ του dressing. Ρίξτε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε, και σερβίρετε αμέσως.

Αυτή η σαλάτα δε μπορεί να γίνει ώρες πριν, αλλά τα φύλλα σπανάκι θα μαραθούν και ο μπέικον θα χάσει την τραγανότητα του. Ετσι μπορείτε να κάνετε την σαλάτα και στη συνέχεια να προσθέσετε το σπανάκι και το μπέικον μόλις πριν. Αυτό εξαρτάται απόλυτα από εσάς.