Συστατικά:
Καλαμάρια – 3-4 σφάγια
Γαρίδες – 200 γρ. (καθαρισμένες) (εγώ είχα καβουρόψυχα)
Σκληρό τυρί κιτρινο – 100 g
Αυγά – 3 τεμ
Μαγιονέζα
Αλάτι – για γεύση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι – για γεύση (προαιρετικά)
Λίγο χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
Παρασκευή:
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και αφαιρούμε τη χορδή. Τα βράζουμε σε βραστό νερό για όχι περισσότερο από 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε τα αυγά, τα ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
Τρίβουμε το τυρί στον χοντρό τρίφτη.
Κόβουμε το βρασμένο καλαμάρι σε λωρίδες. Αν οι γαρίδες είναι μεγάλες, τις κόβουμε επίσης σε μικρότερα κομμάτια.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά: τα καλαμάρια, τις γαρίδες, τα αυγά, το τυρί.
Αλατοπιπερώνουμε με μαγιονέζα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο χυμό λεμονιού για έξτρα γεύση.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να καλυφθούν με τη μαγιονέζα.
Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα και απολαμβάνουμε!
Καλή όρεξη!
Συμβουλές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι σκληρό τυρί σας αρέσει, όπως γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα ή ακόμα και ένα πιο ήπιο τυρί, όπως κασέρι.
Αντί για μαγιονέζα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι ή ένα μείγμα γιαουρτιού και μαγιονέζας για μια πιο ελαφριά εκδοχή της σαλάτας.
Για να δώσετε μια πιο δροσερή νότα στη σαλάτα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο αγγούρι ή φρέσκο κρεμμυδάκι.