Υλικά:

σιμιγδάλι μισό μισό 150 γρ
ζάχαρη/καστανή 150 γρ
κακάο 1 κ.γ.
απόσταγμα ρούμι 5-6 σταγόνες
νερό 400 ml
βούτυρο αγελάδος 90 γρ
καρύδια 1 χούφτα

Παρασκευή:

Ζεσταίνουμε το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά, από τη στιγμή του βρασμού.
Προσθέτουμε το κακάο, το ρουμι και ανακατεύουμε.
Αφήνω στην άκρη.

Καβουρδίζουμε στεγνά τα καρύδια στο τηγάνι, εν συντομία.
Σε ένα βαθυ τηγανι ή κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο βάζετε βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το σιρόπι και τα καβουρδισμένα καρύδια.
Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε, μέχρι να αρχίσει να ξεκολάει το μείγμα από το μπολ.
Όσο είναι ακόμα ζεστός, αδειάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα για κέικ, πατώντας πολύ καλά,
δεν πρέπει να υπάρχουν τρύπες.
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς κρυώνει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Η Συνταγή είναι από το mytasted.blogspot.com