Διαφήμιση

Υλικα:

 

250 γρ. βούτυρο
350 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
2 κ.γ. μπεικιν παουντερ
100 γρ. κακάο σκόνη άγλυκο
3 κ.σ. κονιάκ
200 ml νερό
Υικά για το σιρόπι:
250 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
75 γρ. κακάο σκόνη
Υλικά για το γλάσο:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτελεση:
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι. Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά να αφρατεψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Μόλις ενωθούν καλά προσθέτουμε το κακάο, το μπεικιν και μετά το αλεύρι σταδιακά.

 

Μόλις ενωθούν καλά προσθέτουμε το νερό και το κονιάκ. Χτυπάμε να ενωθούν καλά. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένο μεσαίο πυρέξ ή ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε το γλυκό μας στη μέση αν είναι έτοιμο. Ο χρόνος διαφέρει από κουζίνα σε κουζίνα.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, περίπου 10 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια 12 και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλασο. Σπάμε τη κουβερτούρα σε μπολ σε κομματάκια. Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες φυσαλίδες. Αποσύρουμε και περιχύνουμε τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Αφού έχει τραβήξει το γλυκό μας το σιρόπι περιχύνουμε με το γλάσο.
Σερβίρουμε με παγωτό.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή είναι της  Γωγώ Σαμίου via trikalaview.gr

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση