Υλικά
Για το Κέικ
200 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
250 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
Ξύσμα από 2 Λεμόνια
4 Αυγά μεσαία
170 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ γλυκού Μπεικιν Παουντερ
180 γρ Αμύγδαλα πούδρα
Για το Σιρόπι
100 γρ Νερό
400 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
Χυμός απο 3 Λεμόνια
Ξύσμα απο 2 Λεμόνια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας τον κάδο του μίξερ το βούτυρο της ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάμε
για 5 με 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα
Οταν έχει αφρατεύσει το μείγμα συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν
Οταν έχουν ενσωματωθει αυγά στο μείγμα σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σε 2 δόσεις τα στερεά υλικά όπου με μία σπάτουλα
ανακατεύουμε απαλά
Βουτυρωνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ 30 εκατοστών αδειάζομαι μέσα το μείγμα απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνος 175 βαθμούς για 45 λεπτά τσεκάρουμε και με μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό
Ετοιμο ψημένο το κέικ μας το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και πάμε να ετοιμάσουμε το σιρόπι οπου ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία
κατσαρόλα τα βράζουμε για δύο λεπτά απ τη στιγμή του βρασμού και σιροπιάζουμε το κρύο κέικ με το ζεστό σιρόπι
Το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς
Ετοιμο και σιροπιασμένο το κέικ λεμονιού των αποδοχειρίζουμε σε 1 ωραία πιατέλα και το διακοσμή ο καθένας όπως επιθυμεί