Υλικά:
120ml ελαιόλαδο
240ml χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ γαρύφαλλο
1/2 κ.γ αλάτι
5-6 κ.σ μέλι
1 φακελάκι baking powder
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή φαρίνα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, το αλάτι και το μέλι. Προσθέτουμε το baking powder και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι όταν το τρυπήσουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφού κρυώσει το κέικ, προαιρετικα σερβίρουμε με σιρόπι από μελομακάρονα ή λιωμένη κουβερτούρα ή μέλι και πασπαλισμένο με τριμμένα καρύδια.
H συνταγή ειναι της κας Ioanna Koulouri