ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ :
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
¼ φλιτζάνι μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
130 ml γάλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 φάκελος Κρέμα Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
400 ml φρέσκο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ετοιμάστε την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνετε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ και τη στρώνετε με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το μέλι και τη βανίλια και συνεχίζετε λίγο ακόμα τα χτύπημα.
Προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να συνδυαστούν.
Προσθέστε το αλεύρι και το γάλα, εναλλάσσοντας σε μικρές ποσότητες, και ανακατέψτε απαλά μέχρι να συνδυαστούν.
Ρίξτε τα δύο τρίτα του μίγματος του κέικ στην έτοιμη φόρμα και στρώστε ομοιόμορφα. Μετά ρίξτε την κρέμα από πάνω, ισιώστε και στην συνέχεια το υπόλοιπο μίγμα κέικ. Ισιώστε την επιφάνεια. Ψήστε για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα. Καλύψτε χαλαρά με το αλουμινόχαρτο, εάν χρειαστεί.
Αφήστε το κέικ στη φόρμα για 10-15 λεπτά για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Χρησιμοποιήστε το χαρτί ψησίματος για να το μεταφέρετε σε ένα δίσκο. Αφαιρέστε το χαρτί και γαρνίρετε την επιφάνεια με επιπλέον μέλι. Είναι τέλειο!!
ΠΗΓΗ: www.taste.com.au