Μπανόφι μερέντα

Συνδυασμός γεύσεων:

  • Κρέμα μπανάνας: Πλούσια, βελούδινη και με έντονη γεύση μπανάνας. Η ωρίμανση των μπανανών παίζει σημαντικό ρόλο στην ένταση της γεύσης.
  • Μπισκότο digestive: Προσφέρει μια τραγανή βάση, ισορροπώντας την κρεμώδη υφή. Η επιλογή μπισκότου βρώμης μπορεί να δώσει μια πιο υγιεινή εναλλακτική.
  • Σοκολατένια μερέντα: Προσθέτει μια σοκολατένια πινελιά, ενισχύοντας την γλυκιά γεύση. Η ποσότητα μερέντας μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις.
  • Σαντιγί: Ελαφριά και αφράτη, προσθέτει όγκο και αέρινη υφή στο γλυκό.

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολη και γρήγορη συνταγή: Κατάλληλη για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο ή εμπειρία στην ζαχαροπλαστική.
  • Προσιτά υλικά: Τα υλικά που απαιτούνται είναι εύκολα διαθέσιμα σε κάθε σούπερ μάρκετ.
  • Ποικιλία: Η συνταγή επιδέχεται παραλλαγές, όπως προσθήκη ξηρών καρπών, καραμέλας ή τρούφας.
  • Ιδανικό για κάθε περίσταση: Σερβίρεται ως γλυκό μετά το φαγητό, σε πάρτι ή ως απολαυστικό σνακ.

Συνοψίζοντας:

Το μπανόφι μερέντα αποτελεί μια γλυκιά και γευστική επιλογή, ιδανική για όσους αγαπούν την σοκολάτα και τις μπανάνες. Η ευκολία στην παρασκευή του, η ποικιλία στις συνταγές και η προσαρμοστικότητα στις γευστικές προτιμήσεις το καθιστούν δημοφιλές γλυκό. Αξίζει να τονίσουμε ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά ίσως αποτελεί τροχοπέδη για όσους επιθυμούν μια πιο υγιεινή διατροφή.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε ώριμες μπανάνες για πιο έντονη γεύση.
  • Προσαρμόστε την ποσότητα μερέντας ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
  • Αντικαταστήστε το μπισκότο digestive με μπισκότο βρώμης για μια πιο υγιεινή εκδοχή.
  • Προσθέστε ξηρούς καρπούς, καραμέλα ή τρούφα για extra γεύση και υφή.

Βαθμολογία: 4/5

Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ή Digestive 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 κουτό καραμελωμένο ζαχαρούχο έτοιμο
3 μπανάνες ώριμες
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κουτό τσίγκινο σαντιγί ερμόλ 2 κουταλιές σούπας καλά γεμάτες μερέντα

Εκτέλεση:

Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μπλέντερ.Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε τα μέχρι να βραχούν καλά. Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα τσέρκι 26εκ.
και απλώστε επάνω τα μπισκότα και φτιάξτε τη βάση.

Βάλτε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Κόψτε ροδέλες τις μπανάνες και ανακατέψτε με τον χυμό από μισό λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Βάλτε το καραμελωμένο ζαχαρούχο πάνω στην βάση του μπισκότου και από πάνω στρώστε τις μπανάνες ομοιόμορφα και καλύψτε όλη την βάση. Χτυπήστε με το μίξερ την ερμόλ αφού πρώτα την έχετε βάλει στο ψυγείο και έχει παγώσει καλά.

Χτυπήστε για 8 λεπτά και μετά προσθέστε και την μερέντα..χτυπήστε για ένα λεπτό ακόμα και βάλτε την σαντιγί επάνω στο γλυκό.
Διακοσμήστε με τριμμένη κουβερτούρα να βάλτε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

H Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό κέικ με κρέμα ❤️
Επόμενο άρθροΧοιρινό φρικασέ με μαρούλι: Φτιάξτο και θα με θυμηθείς!