Σκοπελίτικη Πίτα

Advertisement

Υλικά

500 γρ αλέυρι (κιτρινο κοσκινισμένο)
αλάτι 1 1/2 κουτ γλ
Ξύδι 1 1/2 κουτ γλ
Ελαιόλαδο 1 1/2 κουτ σουπ
Ζάχαρι 1 πρέζα
νερό 300 γρ χλιαρο
φέτα 400 γρΝεσεστέ για το φύλλο
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγανισμα

Διαδικασία

Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, το ξίδι και το νερό μέχρι να έχετε μια ζύμη
μαλακή και ελαστική. Χωρίζετε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη και πλάθετε μπαλάκια.
Τα αφήνετε για 1-2 ώρες σε αλευρωμένο μπολ και κατόπιν τα ανοίγετε σε μεγάλα,
λεπτά φύλλα, πασπαλίζοντας την επιφάνεια εργασίας με νισεστέ για να ανοίξουν πιο
εύκολα.

Περιχύνετε περιμετρικά την επιφάνεια κάθε φύλλου με λάδι και πασπαλίζετε με τη
φέτα (αν χρησιμοποιήσετε) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τυλίγετε σε ρολό. Κατόπιν,
στρίβετε το κάθε ρολό σε σαλιγκάρι.
Τηγανίζετε τις τυρόπιτες μία μία σε τηγάνι με καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά και τις σερβίρετε ζεστές πριν κρυώσουν. Σερβίρετε με μέλι αν σας αρέσει

ΠΗΓΗ: Aristi Georgousi Kiriakopoulou

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement