Σερβίρεται με μπόλικο κεφαλοτύρι και φρέσκοτριμμένο πιπέρι…..!!!!!

Υλικά (για 7 άτομα)

1 κόκορας χωριάτικος ( ή κότουλα)
1 κεφάλι σκόρδα
1/2 φλ. λάδι
1 κ.σ θρούμπι ή θυμάρι και ρίγανη
Χυμό από μισό λεμόνι
1 1/2 ποτήρι νερό
Αλάτι πιπέρι
2 πακέτα σπαγγέτι νούμερο 10
Κεφαλοτύρι για σερβίρισμα
Φρέσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτελεση

Τεμαχίζω και ξεπλένω τον κόκορα.
Καθαρίζω τα σκόρδα.
Κάνω μικρές σχισμές στο κρέας και βαζω μέσα φετούλες από σκορδα.
Αλατοπιπερωνω και αρωματιζω με θρούμπι.
Βάζω τον κόκορα μέσα στη γάστρα προσθέτω το λάδι, το λεμόνι ,το νερό και τις υπόλοιπες σκελίδες από το σκορδο διασπαρτες και ολόκληρες.
Σκεπάζω τη γάστρα και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 220 βαθμούς κι έπειτα για 2 ώρες περίπου στους 180 ή μέχρι να μαλακώσει το κρέατακι.
Ελέγχω αν χρειάζεται να προσθέσω λίγο νεράκι ακόμα.
Θέλω το φαγάκι μου όταν είναι έτοιμο να είναι ζουμερο όχι στεγνό τελείως μόνο με το λάδι του.
Αφαιρώ το κρέας από τη γάστρα και λιώνω τα σκορδα με ένα πιρουνάκι.
Βράζω σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μου αρκετά Αλ τεντε.
Τα σουρώνω και τα γυρίζω αμέσως μέσα στη γαστρα με το ζουμακι και το λαδακι από το κρέας.
Τα βάζω για 2-3 λεπτά στο φούρνο , τα γυρίζω 2-3 φορές να πάρουν τη νοστιμιά από το κρέατακι και τα βγάζω.
Σερβίρω με μπόλικο κεφαλοτύρι και φρέσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή επιτυχία!!!!

Η Συνταγή είναι της κας Aggeliki Antonopoulou