Όπως όλες οι παρασκευές μου έτσι και το Ρολό κοτόπουλου γεμιστό, είναι αρκετά απλό να το φτιάξετε. Έτσι πάτε όλοι στην κουζίνα να ετοιμάσετε ένα νόστιμο πιάτο τώρα 🥰

Συστατικά

1 κιλό στήθος κοτόπουλου
80 γρ μορταδέλα
80 γρ ζαμπόν
4-5 λεπτές Χοιρινός Λαιμός άνευ οστού Καπνιστός
80 γρ καπνιστο μετσοβονε
½ κρεμμύδι
½ ποτήρι λευκό κρασί
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
βούτυρο
200 ml ζωμό λαχανικών
αλατι
πιπέρι
μειγμα μπαχαρικων για ψητα
Πατάτες

Εκτέλεση

Βάλτε τον χασάπη σας να ανοίξει τα στήθη κοτόπουλου σε μια μεγάλη φέτα, κατά προτίμηση χωρίς να τα τρυπήσει. Στρώνουμε το στήθος κοτόπουλου με φέτες ζαμπόν, λεπτές φέτες καπνιστο μετσοβονε, φέτες μορταδέλα και λίγα μπαχαρικά.

Κλείνουμε καλά, σχηματίζοντας ρολό. Τοποθετήστε λεπτές φέτες χοιρινού λαιμού εξωτερικά και στη συνέχεια σφραγίστε με δίχτυ τροφίμων ή σπάγκο ψησίματος.

Για το μαγείρεμα, ετοιμάστε μια βάση με λιωμενο βούτυρο και πολυ ελαχιστο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Τοποθετήστε το ρολό κοτόπουλου και ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια, καρυκευμένες με βούτυρο, λάδι, αλάτι και μυρωδικά.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, το γυρίζετε συχνά και προσθέτετε λίγο ζωμό λαχανικών.
Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν κόψουμε τις φέτες. Πρέπει να είναι κρύο.
Αφαιρούμε το δίχτυ και κόβουμε το ρολό κοτόπουλου σε φέτες, το βάζουμε σε ταψί και πασπαλίζουμε με τους έτοιμους χυμούς ψησίματος. Όταν είναι έτοιμο να το σερβίρετε, το βάζετε πρώτα σε ζεστό φούρνο.

Καλή όρεξη ! 😋

H Συνταγή είναι της Ottavio Pastore Monica Felline

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπιτα ρολό

Κοτόπιτα ρολό

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
200 γραμμάρια κοτόπουλο σε κομματάκια βρασμένο
200g mix τυριών
1/2 πιπεριά κόκκινη και πιπεριά πράσινη
αλάτι πιπέρι ρίγανη κάρυ
3 λουκάνικα Φραγκφούρτης
1 αυγό για επάλειψη
Σουσάμι

Εκτέλεση

Το κοτόπουλο, θα το βράσουμε σε αλατισμένο νερό και θα το κόψουμε μετά σε μικρά κομματάκια. Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές ροδελίτσες.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.
Ανοίγουμε σε καθαρή επιφάνεια το φύλλο της σφολιάτας και αρχίζουμε να τοποθετούμε τα υλικά πάνω στο φύλλο, αφήνοντας μισό εκατοστό κενό περιμετρικά.

Πρώτα πασπαλίζουμε την σφολιάτα με την μισή ποσότητα του τυριού.
Από πάνω αραδιάζουμε τις πιπεριές μετά τα λουκανικάκια και τέλος το κοτόπουλο.
Καρυκευουμε με τα μπαχαρικά. Πασπαλίζουμε πάνω απ’ όλα τα υπόλοιπα τυριά.
Κλείνουμε προς τα μέσα τα 2 κοντά άκρα και κατόπιν τυλίγουμε σε ρολό, από την μακριά πλευρά.
Για να κλείσει καλά το ρολό, βρέχουμε με λίγο νερό την σφολιάτα περιμετρικά και πιέζουμε ελαφρά.

Αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, ως να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο, πριν την κόψουμε σε φέτες και την απολαύσουμε.

Καλή επιτυχία!!!