Σνίτσελ Κοτόπουλου με Σάλτσα Ντομάτας

Advertisement

Υλικά

6 κουταλιές της σούπας (90ml) – Ελαιόλαδο
2-3 – στήθη κοτόπουλου
7 Σκελίδες σκόρδου, θρυμματισμένες & τεμαχισμένες
800 γρ. φρέσκες ντομάτες τριμμένες η ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα τριμμένα
1/2 φλιτζάνι (125 ml) – νερό
2 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
6 Φέτες λευκού ψωμιού (τοστ)
1/2 κουταλάκι του γλυκού – Αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού – Αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού – Αποξηραμένος Βασιλικός
1/2 κουταλάκι του γλυκού – Αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού – σκόνη σκόρδου
3 Αυγά
1/4 Κύπελλο (60 ml) – Γάλα
2 φλιτζάνια (240 γρ) – Απλό αλεύρι
1/3 Κύπελλο (35γρ) – Παρμεζάνα
200 γρ τυρί Μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα μας.Βάζουμε 6 κουταλιές λάδι στο τηγάνι το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε το σκόρδο μας. Ρίχνουμε τις ντομάτες.
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι τα κλωναράκια του βασιλικού και βράζουμε την σάλτσα μας περίπου 20 με 25 λεπτά.
Παίρνουμε τις φέτες του τοστ τις κόβουμε κυβάκια τις αλατίζουμε τις βάζουμε στο ταψί και τις ψήνουμε για 15 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμες τις ρίχνουμε στο μούλτι και τις αλέθουμε.

Στο μείγμα αυτό ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μας αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.Το βάζουμε σ ένα ρηχό πιάτο.
Παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου τα κόβουμε στα 2 κατά μήκος. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τα χτυπάμε (αν δεν έχουμε το ειδικό εργαλείο) με τον πάτο της κατσαρόλας να μαλακώσουν.

Σ ένα μπολ χτυπάμε τ αυγά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το αλεύρι σ ένα πιάτο αλευρώνουμε το φιλέτο μας μετά το περνάμε απο το μείγμα αυγού γάλακτος και τέλος απο τη φρυγανιά με τα μπαχαρικά.
Συνεχίζουμε έτσι με όλα τα φιλέτα.


Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε 3 κουταλιές λάδι και τηγανίζουμε όλα μας τα φιλέτα.

Advertisement

Στη συνέχεια όταν τα τηγανίσουμε όλα τα βάζουμε σ ένα ταψάκι και τα περιχύνουμε με την σάλτσα μας.

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και προσθέτουμε την μοτσαρέλλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν τα τυριά μας.
Μπορείτε να το συνοδέψετε ρύζι η πατάτες τηγανιτές.
Δεν έχετε ξαναφάει τόσο ζουμερό φιλέτο κοτόπουλου!!!!!!
Δοκιμάστε το!!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Subscribe for more delicious recipes here

Advertisement