Υπέροχη τραγανή κρούστα, χωρίς να ξεκολλάει 💯

H συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη

Υλικά

Χυλός 👇
1 ποτήρι νερό
1+1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά

Εκτέλεση:

Βαζουμε το λάδι να καψει και μολις καψει θα το κατεβασψ σε μετρια θερμοκρασια

Χυλός:

Σε ένα μπολ, ριξτε τα 2 αβγά προσθέτε το νερό κουρκουμα αλατι και μειγμα μπαχαρικων. Ανακατέψτε καλά.
Σιγά-σιγά προσθέστε το 1,5 ποτήρι αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη
πηκτή μάζα. Αν ο χυλός σας φαίνεται πολύ πηχτός, προσθέστε λίγο νερό.

Ανακατέψτε και αφήστε τον χυλό να ηρεμήσει για λίγα λεπτά.

Κόψτε το κρέας σε λεπτές φέτες (αν δεν είναι ήδη έτοιμο).
Βάλτε το κρέας σε ένα σουρωτήρι για να απορροφήσει τα περιττά υγρά.

Πανάρισμα:

Βάλτε λίγο αλεύρι σε ένα μπολ.

Βουτήξτε κάθε φέτα κρέατος πρώτα στο χυλό (κρατώντας το λίγο για να στραγγίξει το περιττό υγρό) μετα στο αλευρι μετά στον χυλό
Αυτό το διπλό πανάρισμα θα δώσει μια υπέροχη τραγανή κρούστα.

Τηγάνισμα:

Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Αν το λάδι είναι πολύ ζεστό, η κρούστα θα καεί πριν ψηθεί το κρέας.
Τηγανίστε τα σνίτσελ για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Αφήστε τα να στραγγίξουν σε χαρτοπετσέτα για να αφαιρεθεί το περιττό λάδι.