Υλικά:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (250 γρ)
250 γρ ινδική καρύδα
300 γρ κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά το ζαχαρούχο γάλα και την ινδική καρύδα. Θα πρέπει να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Πάρτε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάστε τις σε μπαλάκια ή σε άλλα σχήματα της αρεσκείας σας.
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Βουτήξτε κάθε μπαλάκι στην λιωμένη κουβερτούρα, καλύπτοντάς το ομοιόμορφα.
Τοποθετήστε τα σοκολατακια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήστε τα να κρυώσουν στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να στερεοποιηθεί η κουβερτούρα.

Η Συνταγή είναι της κας Αναστασια Σαραφιδου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ferrero Roche

Ferrero Roche

Υλικά

310 g συνηθισμένες βάφλες – αλεσμένες
4 κουταλιές της σούπας υγρή σοκολάτα – Nutella

Γέμιση:
50 g ολόκληρα φουντούκια – ξεφλουδισμένα

Σοκολάτα γκαναζ:
70 g φουντούκια – αλεσμένα
200 γραμμάρια σοκολάτας
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ λάδι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τις αλεσμένες βάφλες με την υγρή σοκολάτα και ανακατέψτε καλά. Πρέπει να επιτευχθεί μια παχιά κολλώδης σύσταση, η οποία μπορεί να μορφοποιηθεί.
Απλώστε ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος σε μια σκληρή, λεία επιφάνεια. Ρίχνουμε το 1/2 του μείγματος, λείο με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο χαρτιού. Ακοίξτε μια κρούστα πάχους 5 mm με έναν πλάστη στο χαρτί.
Αφαιρέστε το πάνω φύλλο και χρησιμοποιήστε ένα κόπτη διαμέτρου 5 cm για να κόψετε το φύλλο σε κύκλους.
Στο κέντρο κάθε κύκλου βάλτε 1 ολόκληρο φουντούκι. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ζύμης, διαχωρίστε τον κύκλο από το χαρτί και τοποθετήστε τον στην παλάμη του χεριού σας. Συλλέξτε προσεκτικά όλες τις άκρες και σχηματίστε μια μπάλα.

Τακτοποιήστε τις τελικές μπάλες σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί.
Προχωρήστε με τον ίδιο τρόπο με το δεύτερο μισό του μείγματος.
Σοκολάτα γκαναζ: σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μπεν μαρι, λιώστε τη σοκολάτα, μαζί με την κρέμα και το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε τα αλεσμένα φουντούκια και ανακατέψτε καλά. Χρησιμοποιώντας 2 πιρούνια, τυλίξτε τις μπαλες με το ολόκληρο φουντούκι στν γκαναζ και τακτοποιήστε τις ξανά
στο ταχψί με το χαρτί. Παίρνετε περίπου 30 κομμάτια 😛 Τα βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, για να σφίξουν …….

Καλή Απόλαυση