Αξιοποιώντας τις φλούδες μανταρινιού, φτιάχνουμε Σοκολατάκια Μανταρίνι που συνδυάζει την πικάντικη γεύση του μανταρινιού με τη γλυκιά σοκολάτα και την τραγανή υφή των ξηρών καρπών, δημιουργώντας ένα απολαυστικό και εντυπωσιακό γλυκό.
Υλικά:
Φλούδες από 6 μανταρίνια αραντίστα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό μανταρίνι
Καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλιά της σούπας κακάο
Φρυγανιά τριμμένη (όση χρειαστεί για να σταθεροποιηθεί το μείγμα)
Ρούμι (προαιρετικά, για να μην κολλάει η ζύμη)
Σοκολάτα κουβερτούρα
Φυστίκι Αιγίνης (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση:
Eβαλα στο μούλτι Φλούδες από 6 μανταρίνια καλά πλυμένα και έγιναν πολύ μικρά κομματάκια.
Τά έβαλα σέ μία κατσαρόλα και πρόσθεσα ζάχαρη και χυμό από μανταρίνι τα έβαλα σέ μέτρια φωτιά νά βράσουν.
Έως ότου τελειώσουμε τά υγρά. Χοντρόκοψα μερικά καρύδια καί τά πρόσθεσα κακάο και πρόσθεσα φρυγανιά τριμμένη τόση που να σταθεροποιηθει το μείγμα 2-3κ.σ.
Τά ζύμωσα και αφού ήταν έτοιμα τους έδωσα σχήμα βουτωντας τά χέρια μου μέσα σε λίγο ρούμι που μου είχε περισσέψει.
Γιατί κολλάει η ζύμη.
Τά αράδιασα σέ ένα δίσκο πού είχα στρώσει μία λαδόκολλα.
Αφού τελείωσα τά έβαλα σο ψυγείο νά σφίξουν.
Σέ Μπεν-Μαρί έλιωσα σοκολάτα κουβερτούρα βούταγα ένα-ένα μέσα και με τα έβαζα πάνω σέ λαδόκολλα καί πρίν στεγνώσουν
εντελώς τά πασπαλισα μέ λίγο φυστίκι Αίγινης.
Καλή Απόλαυση
Η Συνταγή είναι της κας Anna Lampropouloy