Υλικά:

250 γραμμάρια φουντούκια
200 γραμμάρια κουβερτούρα (μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλακτος, μαύρη ή λευκή, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου)
1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
Άπλωσε τα φουντούκια σε ένα ταψί και ψήσε τα για περίπου 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας τα κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν και να αρωματιστούν.
Αφού κρυώσουν εντελώς, τρίψε τα με τα χέρια σου για να αφαιρέσεις τις φλούδες όσο περισσότερο μπορείς.

Σπάσε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τοποθέτησε τα σε ένα μπολ που να χωράει άνετα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί).
Πρόσθεσε το σπορέλαιο και ανακάτεψε απαλά μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα και να αποκτήσει λεία υφή.

Ρίξε τα καβουρδισμένα φουντούκια μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακάτεψε καλά μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.

Στρώσε λαδόκολλα σε ένα ταψί ή σε ένα μεγάλο πιάτο.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, άπλωσε το μείγμα φουντουκιών και κουβερτούρας σε ένα ομοιόμορφο στρώμα.
Βάλε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Μόλις στερεοποιηθεί η σοκολάτα σερβίρε.

Η Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα Κανέλας
Επόμενο άρθροΥγρή αρμονία: Βανίλια αγκαλιά με πορτοκάλι και σοκολάτα