Σοκολατένιο κέικ με καρύδι

Συστατικά:

παντεσπάνι :
3 αυγά
8 γρ. ζάχαρη άχνη βανίλιας
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
80 ml. ηλιέλαιο
100 ml. γάλα
12 κουταλιές της σούπας αλεύρι (200 γρ.)
12 γρ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ ξηρούς καρπούς στο μπλεντερ

Κρέμα:
500 ml. Γάλα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού κακάο
2 κουταλιές αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
6 κουταλιές τριμμένο μπισκότο

Επικάλυψη σοκολάτας:
200 ml. κρέμα γάλακτος
180 γρ. μαύρη σοκολάτα
50 γρ. αλεσμένα καρύδια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη χτυπάμε με το μίξερ 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο το γάλα και ξανά χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
Κοσκινίζουμε μέσα στο υγρό μείγμα το αλεύρι το baking powder ψιλοτριμένους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα 30 X 40cm και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 500 ml γάλα, κακάο, αλεύρι, ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός πάνω σε μέτρια φωτιά έως ότου το μείγμα να πήξει για να κάνει χοντρές φουσκάλες στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά

Βγάζουμε το παντεσπάνι από το ταψί το κόβουμε σε δύο ίσα κομμάτια και το τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψάκι-τσερκι και το πρώτο κομμάτι στην βάση το ραντίζουμε με 50ml γάλα να ποτίσει και και το αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια παίρνουμε το κατσαρολάκι με το σοκολατένιο μείγμα προσθέτουμε τριμμένο μπισκότο το ανακατεύουμε και το απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι.


Μετά από πάνω βάζουμε το επόμενο κομμάτι από το παντεσπάνι ραντίζουμε πάλι με γάλα και το αφήνουμε στην άκρη

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε έως ότου πάρουμε ένα σοκολατένιο γλάσο
Βγάζουμε από το ταψί το γλυκό αναποδογυρίζοντας το πάνω σε μία λαδόκολλα, ανακατεύουμε χοντροκομμένος μέσα στο γλάσο σοκολάτας περιχύνουμε το γλυκό μας

 

 

 

 

και το αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο και είναι έτοιμο

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΚρεατόσουπα με κριθαράκι του Πέτρου Συρίγου
Επόμενο άρθροΣπιτικές Τουλούμπες γίνονται πάντα υπέροχες! σε λιγο χρόνο ήταν έτοιμες να σερβιριστούν