Σοκολατόκρεμα
Υλικά
Κέικ
1 αυγό
Πέντε κουταλιές ζάχαρη
Πέντε κουταλιές ηλιέλαιο
Πέντε κουταλιές γάλα
Πέντε κουταλιές αλεύρι
Δύο κουταλιές της σούπας ακατέργαστη σκόνη κακάου 25 γραμμάρια
1 φακελάκι ζάχαρης βανίλιας
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Μισό ποτήρι γάλα
1 κουταλιά της σούπας νες καφέ
Κρέμα
Μισό λίτρο γάλακτος
30 γραμμάρια λευκού αλευριού
30 γραμμάρια κορν φλάουερ
1 φακελάκι ζάχαρης βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 15 g
2 creme caramel (προαιρετικά)
4 κουταλιές ζάχαρης
Επικάλυψη σοκολάτας
1 σοκολάτα 150 γρ
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 10 γραμμάρια
50 ml ζεστό γάλα
Εκτέλεση
Σ ένα μεγάλο μπολ σπάμε τ αυγό ρίχνουμε τη ζάχαρη ,το αλάτι, τη βανίλια και χτυπάμε λίγο με το σύρμα.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα ,το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν κοσκινισμένα και ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 26 εκ. που ανοίγει απ το πλάι και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180 ° C.(Θα το ελέγξετε γιατί η ώρα ποικίλει ανάλογα τον φούρνο.)
΄Οταν ψηθεί το βγάζουμε απ το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βρέχουμε με το μείγμα του καφέ.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και την αφήνουμε στην άκρη.
Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, το κορν φλάουερ,τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά.
Παίρνουμε την κατσαρόλα που βάλαμε τη ζάχαρη την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.Ρίχνουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε αφήνουμε να πάρει μια βράση και τότε ρίχνουμε το γάλα.Σε αυτό το σημείο θα σκληρύνει η καραμέλα.
Όσο όμως ανακατεύουμε αυτή θα λιώσει πάλι.Συνεχίζουμε ν ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.
΄Οταν γίνει αυτό κατεβάζουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις 2 κρέμες καραμελέ. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε τη κρέμα πάνω απ το κέικ.Αφήνουμε να κρυώσει.
Σπάμε τη σοκολάτα σ ένα μπολάκι τη λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε την σοκολάτα στην επιφάνεια πάνω από την κρέμα η οποία έχει παγώσει. Απλώνουμε να πάει παντού και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για μία ώρα.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε με τριμμένη σοκολάτα, με σαντιγί, με γλάσο σοκολάτας!
Ένα εύκολο, οικονομικό και πολύ νόστιμο κέικ με γεύση καραμέλας και σοκολάτας!!!!!!!!!!
Δοκιμάστε το!!!!!!
Καλή επιτυχία