Υλικα
5 αυγά
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1/2 ποτήρι γάλα
1&1/2 ποτήρι ζάχαρη
1&1/2 ποτήρι αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ για όλες τις χρήσεις
1/2 ποτήρι κακάο
1 φακελάκι μπέϊκιν.
1 βανίλια –
Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Για το γλάσο
2 κουβερτούρες των 125 gr.
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα (χλιαρό)
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά το αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, στο οποίο ήδη ανακατέψαμε το μπέικιν και τη βανίλια. Τέλος, ρίχνουμε το γάλα και το κακάο. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 8-10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Βουτυρώνουμε μια φόρμα Νο 32 και βάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μέχρι να ψηθεί και προσθέτουμε το γάλα. Όταν ψηθεί η σοκολατόπιτα τη βγάζουμε από το φούρνο και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο. Διακοσμούμε όπως μας αρέσει
Η Εκτέλεση είναι της κας Nantia Xalina