Υλικά
✓ 2 μπανάνες
✓1 κ γλ μέλι
✓ 2 βανιλιες
✓1+1/2 κ γλ μπέϊκιν παουντερ
✓ μια τσιμπιά αλάτι
✓3 κ γλ κακάο
✓2 φλ. τσαγιού βρώμη
✓3 αυγά
✓1/2 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα
Τα χτυπάμε όλα στο μούλτι
Ρίχνουμε το μείγμα σε 30αρι ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το έχουμε λαδώσει ελαφρά.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα στη μεσαία σκάλα του φούρνου για 15-20′ το πολύ.
Για το γλάσο σοκολάτας
Υλικά
✓ 1/2 κουβερτούρα με στέβια
✓ 2 κ σ γάλα εβαπορέ κανονικό ή λάιτ
✓ 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Λιώνουμε το υλικά του γλάσου στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν-μαρι το στρώνουμε πάνω στη σοκολατόπιτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι
Οι σημειώσεις μου
– Είναι μια λεπτή σε πάχος σοκολατόπιτα
– Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες τόσο πιο γλυκιά θα γίνει η σοκολατόπιτα
– Χρειάζεται ένα μεγάλο και δυνατό μούλτι για να χτυπήσει όλα τα υλικά μαζί. Ενώ το δικό μου μούλτι χώρεσε όλα τα υλικά δεν μπορούσε να τα χτυπήσει. Τα χτυπουσε λίγο και σταματούσε. Το αποτέλεσμα ήταν να “ανάψει” το μοτέρ οπότε αναγκάστηκα να χωρίσω το μείγμα στα τρία και το εκάστοτε χτυπημένο μείγμα να το βάζω σε μπωλ και στο τέλος τα ομογενοποίησα όλα με μαριζ. Την επόμενη φορά θα χτυπήσω τα υλικά που απαιτούν μούλτι ένα ένα, θα τα βάλω σε μπωλ, θα τα ομογενοποιώ σταδιακά και στο τέλος θα προσθέσω τη βρώμη που θα την έχω κάνει αλεύρι στο μούλτι.
– Θα μπορούσε ίσως να γίνει λίγο πιο αφράτη αν τα υλικά είχαν χτυπηθεί λίγο καλύτερα.
– Η αλήθεια είναι ότι αντί για μισή κουβερτούρα που απαιτούσε η συνταγή του γλάσου έβαλα ολόκληρη
– Για περισσότερη σοκολατοκόλαση σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό σοκολάτα ή κρέμα
H Συνταγή είναι της κας Metaxia Kokkinou και η εκτέλεση της κας Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου