Αυτή η συνταγή για σοκολατόπιτα είναι ιδανική για όσους θέλουν ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό που είναι γεμάτο γεύση. Χρησιμοποιεί μόνο μερικά βασικά υλικά και είναι έτοιμη σε λιγότερο από μια ώρα!

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας μπέικινγκ πάουντερ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1,5 κούπα ηλιέλαιο
1,5 κούπα κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το γλάσο:

2 κουβερτούρες
Λίγο εβαπορέ γάλα
Προαιρετικά: 1 κουταλιά της σούπας μερέντα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 165-170°C. Λαδώστε και αλευρώστε ένα ταψί 20-25 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το σύρμα το γάλα, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, μπέικινγκ πάουντερ, κακάο, σόδα, βανίλιες, αλάτι, ξύσμα πορτοκαλιού) και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
Ρίξτε τη ζύμη στο ταψί αφου έχετε στρωση μία λαδόκολα και ψήστε για 45 λεπτά ή μέχρι να βγει μια καθαρή οδοντογλυφίδα από το κέντρο της πίτας.

σοκολατόπιτα
σοκολατόπιτα

Αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την γλασάρετε.

Για το γλάσο:

Σε ένα bain-marie, λιώστε τις κουβερτούρες με το ευαπορέ γάλα.
Περιχύστε το γλάσο πάνω από την κρύα πίτα.
Προαιρετικά, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μερέντα στο γλάσο για μια πιο πλούσια γεύση.
Αφήστε το γλάσο να σταθεροποιηθεί πριν σερβίρετε.

H εκτέλεση είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη και η συνταγή της κας Rena Babatsi

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σοκολατοπιτάκια

Σοκολατοπιτάκια

Σοκολατοπιτάκια εύκολη συνταγή για ατομικά γλυκά πιτάκια από φύλλο σφολιάτας γεμιστά με νουτέλα

Συστατικά

για ζύμη
500 g αλεύρι γ.ο.χ ΚΟΥΛΑ
100 ml γάλα
50 ml νερού
100 ml γιαούρτι
50 ml λάδι
15 g μαγιάς στιγμιαία
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη για τη ζύμη

άλλειμα της ζύμη
100 γρ βούτυρο
50 ml λάδι

για γέμιση
Κρέμα Nutella αν χρειάζεται

1 κομμάτι κρόκο αυγού
λίγο λάδι
αν χρειαστεί ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Παρασκευή

1. Ρίχνουμε χλιαρό νερό πάνω από τη μαγιά και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και αφήνουμε να φουσκώσει.
Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε λάδι και χτυπάμε καλά, προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη και χλιαρό γάλα και γιαούρτι και ανακατεύουμε όλα, προσθέτουμε τη μαγιά και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε μια λεία ζύμη. Αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει

2. Χωρίζουμε τη ζύμη που προκύπτει σε 10 ίσες μπάλες
3. Παίρνετε 5 μπάλες, τις ανοιγετε την καθεμία, τις αλείφετε τις 4 με λιωμένο βούτυρο και λάδι, εκτός από μία
και τις βάζετε τη μία πάνω στην άλλη και τελευταία την χωρίς βούτυρο.
Κάντε το ίδιο με τις υπόλοιπες 5 μπάλες
4. Ανοιξτε το πρώτο πακετο σε παραλληλόγραμμο περίπου 25 x 30 εκ. και αλοιφετε με βούτυρο και το διπλώνετε σε ρολό και το δεύτερο μέρος το
ανοιγετε με τον ίδιο τρόπο και τυλίγετε. Αφήνουμε τα ρολά για περίπου 10 λεπτά για να δέσει το βούτυρο

5. Κόβουμε τα ρολά πάχους περίπου 2,5-3 εκ


6. Ανοιξτε κάθε κομμένο κομμάτι με έναν πλάστη, γεμίστε με νουτέλα, αλείψτε τις άκρες με κρόκο αβγού αραιωμενο με λαδι, διπλώστε και πιέστε τις άκρες
λίγο ακόμα
7. Τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με λάδι ή καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και αλείφουμε με λίγο υπόλοιπο κρόκο αυγού


8. ψήνουμε στους 200 C μέχρι να πάρουν ένα ωραίο κιτρινωπό χρώμα
9. Ετοιμο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ με πέννες, μπεσαμέλ και κασέρι
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με κρεμμύδια στο φούρνο