Υλικά:
300 γραμμάρια καρπούζι, χωρίς κουκούτσια και φλούδα
2 ώριμες μπανάνες
Χυμός από ½ λεμόνι (προαιρετικά, για έξτρα φρεσκάδα)
Γλυκαντικό της αρεσκείας σας (προαιρετικό, όπως μέλι, σιρόπι αγαύης ή ζάχαρη)
Εκτέλεση:
Κόψτε το καρπούζι και τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με τον χυμό λεμονιού (αν τον χρησιμοποιείτε). Πολτοποιήστε μέχρι να έχετε έναν λείο πουρέ. Δοκιμάστε και προσθέστε γλυκαντικό αν το επιθυμείτε.
Μεταφέρετε τον πουρέ σε ένα μεταλλικό μπολ ή δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Τοποθετήστε το στην κατάψυξη.
Για να αποφύγετε τον σχηματισμό κρυστάλλων πάγου και να πετύχετε μια πιο λεία υφή, ανακατέψτε το μείγμα με ένα πιρούνι ή σύρμα κάθε 30-60 λεπτά για τις πρώτες 2-3 ώρες κατάψυξης.
Μόλις το σορμπέ έχει παγώσει καλά (συνήθως μετά από 4-6 ώρες), βγάλτε το από την κατάψυξη και αφήστε το για 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει ελαφρώς. Σερβίρετε σε μπολάκια ή, για έξτρα καλοκαιρινή πινελιά, σε φλούδες καρπουζιού!
Εναλλακτική μέθοδος (χωρίς ανακάτεμα):
Αν προτιμάτε να αποφύγετε το ανακάτεμα, μπορείτε να παγώσετε τα κομμάτια φρούτων πριν τα πολτοποιήσετε. Στη συνέχεια, απλά τα βάζετε στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν σορμπέ.
Συμβουλές:
Χρησιμοποιήστε πολύ ώριμες μπανάνες για πιο γλυκιά γεύση.
Για πιο έντονη γεύση καρπουζιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο λιγότερο καρπούζι και να προσθέσετε λίγο χυμό λάιμ.
Πειραματιστείτε προσθέτοντας φρέσκα μυρωδικά, όπως δυόσμο ή βασιλικό, για μια έξτρα γευστική νότα.
Καλή απόλαυση!
ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнятаДа готвим вкусн😋 у дома