Σουδάκια με κρέμα chantilly

Συστατικά

200 g αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
4 (200 g) μέτρια αυγά,
1 (40 g) μέτριο ασπράδι αυγού.

Για την κρέμα chantilly
320 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. άχνη ζάχαρη
5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

Ζάχαρη αχνη

Παρασκευή:

1. Ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά και το ασπράδι αυγού στο μίξερ ή στο μπολ ενός επεξεργαστή τροφίμων.
2. Ανακατεύουμε με το σύρμα, ή το φτερό, στη μέγιστη ταχύτητα για λίγα λεπτά.
3. Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό ακροφύσιο και σχηματίζουμε κύκλους ζύμης με την παραδοσιακή μύτη στο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

4. Ψήνουμε σε μισάνοιχτο φούρνο στους 160° για 25/30 λεπτά.
5. Βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 10 ώρες.
6. Γεμίστε, δύο ώρες πριν το σερβίρισμα, με μια σύριγγα κουζίνας γεμάτη κρέμα Chantilly και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Για την κρέμα chantilly
Τοποθετήστε το μπολ το εξάρτημα χτυπήματος του μίξερ στην κατάψυξη και κρυώστε καλά.
Τοποθετούμε την κρέμα στο μπολ και χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να σφίξει και να σχηματίσει μέτριες κορυφές.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα με το χέρι μέχρι να σφίξουν οι κορυφές.
Καλύψτε και φυλάξτε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση έως και μερικές ώρες. Πριν σερβιρετε διακοσμιστε σε ζαχαρη άχνη

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠού τρώμε τις πιο νόστιμες παραδοσιακές πίτες στην Αθήνα -Με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο
Επόμενο άρθροΜαλακά κουλουράκια με σαφράν