Υλικά 

1 κιλό κιμά
8 φρυγανιές τριμμένες
1 αυγό
1 ντομάτα τριμμένη
2 κρεμμύδια τριμμένα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
δυόσμο
κύμινο
λάδι
μισό κρασοπότηρο κρασί

για την σάλτσα:
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο,
2 σκελίδες σκόρδο,
μπαχάρι,
1 βάζο σάλτσα ντομάτας (που την έχω φτιάξει εγώ με ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης), κρασί,
αλάτι πιπέρι,
2 κούπες νερό

για το ρύζι:
1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο,
1 κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη ,
1 καρότο τριμμένο,
2 κούπες ρύζι,
5 κούπες ζεστό νερό,
αλάτι,
πιπέρι

Εκτέλεση

για τον κιμά:
Ζυμώνω καλά βάζω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στο φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα για περίπου 40 λεπτά.

για την σάλτσα:
Σε κατσαρόλα βάζω λάδι, σοτάρω  κρεμμύδι τριμμένο, σκελίδες σκόρδο, μπαχάρι, 1 βάζο σάλτσα ντομάτας που την έχω φτιάξει εγώ με ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης, κρασί, αλάτι πιπέρι, τις κούπες νερό, αφήνω να βράσει και ρίχνω τα σουτζουκάκια.

για το ρύζι:
Σε κατσαρόλα βάζω  βούτυρο να λιώσει, κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη ,  καρότο τριμμένο να σωταριστουν, τις κούπες ρύζι,  κούπες ζεστό νερό, αλάτι , πιπέρι και αφήνω να βράσει μισοσκεπασμενο. Στο τέλος πριν πιει όλο το νερό κλείνω την εστία και σκεπάζω με υφασμάτινη πετσέτα .

Καλή επιτυχία.