Υλικά:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί του τοστ, μουσκεμένες σε μαυροδάφνη
2 αυγά
Πιπέρι
Κύμινο
Αλάτι
1 κρεμμύδι, τριμμένο
Λάδι
Σκόρδο, τριμμένο
Αλεύρι
Κόκκινο κρασί (μαυροδάφνη και ξηρό)
Ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το ψωμί που έχει μουλιάσει στη μαυροδάφνη (χωρίς να το στραγγίξουμε εντελώς), τα αυγά, το πιπέρι,
το κύμινο, το αλάτι, το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές, αλλά όχι πολύ σφιχτό.

Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε επιμήκη σχήματα. Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τα τηγανίζω ελαφριά και τα σβήνω με κρασί λίγο μαυροδάφνη και λίγο ξηρό
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το κόκκινο κρασί (μαυροδάφνη και ξηρό), τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και κύμινο.
Αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Μόλις η σάλτσα πήξει ελαφρά, προσθέτουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια. Σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα σουτζουκάκια και η σάλτσα να έχει πήξει.

Η Συνταγή είναι της κας Γιωτα Καραμπερη