Σουτζουκάκια Σμυρναίικα (Video)

Η Συνταγή είναι από το Cook ‘n’ Bake Channel

Υλικά

Για το μείγμα του κιμά

• 15 γρ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
• 400 γρ. χοιρινός κιμάς σπάλας
• 400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί
• 2 κ.σ. κονιάκ ή κόκκινο κρασί (για να ατωματίσουμε το ψωμί
• 1 αυγό
• 5 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 πρέζα πιπέρι
• 1 πρέζα πάπρικα
• 1 κύβο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• Φρυγανιά (αν εχει πολύ υγρασία το μίγμα)

Για τη σάλτσα
• 30 γρ. ελαιόλαδο
• 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 10 γρ. κύμινο
• 50 γρ. πελτές ντομάτας
• 300 γρ. ντομάτες κονκασέ
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 πρέζα πιπέρι
• 1 ποτήρι νερό
• 1 φύλλο δάφνης
• Αλεύρι για το πανάρισμα
• Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Για την σάλτσα:
Τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά το κρεμμύδι προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας με μια πρέζα ζάχαρη, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, το νερό και το φύλλο δάφνης σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει καλά η σάλτσα μας.

Για τα σουτζουκάκια:
Μουλιάζουμε μια φέτα (χθεσινό) ψωμί το στραγγίζουμε και το αρωματίζουμε με κονιάκ ή κρασί. Ρίχνουμε στον κιμά το ελαιόλαδο, το ψωμί, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, την πάπρικα, τον κύβο, τον φρέσκο δυόσμο, το σκόρδο, το τριμμένο κρεμμύδι και το αυγό και ζυμώνουμε καλά. Αν βγάλει υγρασίας ο κιμάς μας προσθέτουμε φρυγανιά. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας σε οβάλ τα πασάρουμε με αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Δεν θέλουμε να ψηθούν και να χάσουν τα υγρά τους γιατί θα ψηθούν και μέσα στην σάλτσα. Όταν πάρουν λίγο χρώμα τα ρίχνουμε στην σαλτσα η οποία βράζει. Τα σκεπάζουμε με την σάλτσα και τα αφήνουµε 5 με 10 λεπτά. Προαιρετικά συνοδεύουμε με ρύζι.

Καλη απόλαυση.

ΠΗΓΗ VIDEO: https://bit.ly/35Ysbrs