Τα σουτζουκάκια συνήθως τα φτιαχνουν με κρεμμύδι και αυγό αλλά σε αυτήν την εκδοχή η κα Souki Simeonidou τα έχει αφαιρέσει διατηρώντας όμως την αυθεντική γεύση.
Υλικά:
700 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
2 παχιές φέτες ψωμί (μουλιασμένες σε κόκκινο κρασί και ελαφρά στυμμένες)
Αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
Πολτός από 3 μεγάλες ντομάτες (χωρίς ζουμιά)
1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένη)
1 φύλλο δάφνης
1 ξύλο κανέλας
2-3 κόκκους μπαχάρι
2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
2 φλιτζάνια νερό
Αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Ελαιόλαδο (για το μαγείρεμα)
Εκτέλεση:
Ζυμωνουμε τον κιμά με τις φέτες ψωμιού (μουλιασμενες σε κόκκινο κρασί
και ελαφρά στυμμένες, να κρατάνε κάμποσο κρασάκι δλδ) αλατοπίπερο, κύμινο, λιωμένο σκόρδο,
2 κσ ελαιόλαδο σκέπασμα και ψυγείο για καμμια ώρα
Επλασα τα πέρασα με το πινέλο ελαιόλαδο και εψησα στο γκριλ και απ τις 2 μεριές
Για τη σάλτσα:
Πρώτα ρίχνω σε φαρδιά κατσαρόλα τον πολτό από τις ντομάτες χωρίς ζουμιά
Αφήνω να πιουν τα υγρά τους προσθέτω λάδι 1 σπασμενη σκελίδα σκόρδο, το φύλλο δαφνη, κανέλα, μπαχάρι,
πελτε ντομάτας Φέρνω 3-4 βόλτες και προσθέτω 2 φλ νερό Αλατοπίπερο αφήνω τη σάλτσα να βράσει και μόλις
χυλωσει τούμπα τα ψημένα σουτζουκάκια
Ένα πεντάλεπτο βράσιμο μαζί να ενωθούν οι γεύσεις και καλή όρεξη!!
Συνοδευουμε νε ρύζι και τηγανητες πατάτες.