Χρειάζεστε:

κολοκυθάκια 3 τεμ./μικρα σε μέγεθος από τα πιο σκούρα/
καρότα 3 τεμ.
κρεμμύδι
πατάτες 3 τεμ.
πιπεριές 2 πράσινες και 1 κόκκινη
ένα μάτσο σέλινο
1 κγ βεγκέτα
ένα μάτσο μάραθο
ένα μάτσο θυμάρι

Επιπλέον:
λάδι 2 κ.σ.
κομμάτι βουτύρου
αλάτι 1 κουτ
μαύρο πιπέρι 1/2 κουτ.
μια πρέζα κύμινο
νερό

Εκτέλεση

Σε λίγο λάδι και βούτυρο σοτάρετε τα κρεμμύδια, καρότα, πιπεριές, πατάτες και κολοκυθάκια.
Προσθέστε αποξηραμένα λαχανικά, μοσχαράκι, θυμάρι, αλάτι, μαύρο πιπέρι, κύμινο και νερό μέχρι 1,5 λίτρο.
Αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε μέτρια φωτιά στο μάτι της κουζίνας μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Πολτοποιήστε περισσότερο από το μισό, όμως μερικά από τα λαχανικά αφήνονται ολόκληρα.
Η σούπα σερβίρεται ζεστή με κρουτόν και τριμμένο τυρί, πασπαλισμένο με φρέσκο άνηθο.

Για τα κρουτον

6 φέτες ψωμί για τοστ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120° C στον αέρα.
Κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι το ψωμι σε μικρά κυβάκια
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το σκόρδο, το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Με το που λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε τα κομματάκια ψωμιού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα (δεν χρησιμοποιούμε κουτάλι για το ανακάτεμα για να μην τα λιώσουμε).
Με το που πάρουν ωραίο χρώμα, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και τα απλώνουμε καλά.
Ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε το σκόρδο και αφήνουμε να κρυώσουν.

ΠΗΓΗ