Σούπα σέλινο με κρέμα και μπέικον

Υλικά

Διαφήμιση

1 κεφάλι σέλινο
1 κρεμμύδι
100 γρ μπέικον “Πανσέτα”
850 ml ζωμός κότας
100 ml κρέμα γάλακτος
30 γρ βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1/2 θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Εκτελεση

Καθαρίζουμε το σέλινο και το κόβουμε σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τις φέτες μπέικον. Μόλις ροδίσει και γίνει τραγανό, αφαιρέστε και φυλάξτε για γαρνίρισμα.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το σέλινο, τσιγαρίζουμε για λίγο.

Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου και αλατοπιπερώνουμε με δάφνη και ολόκληρα κοτσάνια θυμαριού δεμένα σε γάζα. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το σέλινο.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε τη γάζα με το θυμάρι και τη δάφνη. Σούρωσε και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε και σερβίρουμε με μπεικον και σταγόνες ελαιόλαδο.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση

Διαφήμιση