Σπανακοπρασοπιτα
Υλικά:
1 πακετο φυλλα ζαγορισια (έχει 6 φυλλα)
1 κιλό σπανάκι , λιγο βράσιμο και καλο
στράγγισμα.
1/2 φλ ελαιόλαδο.
5 πράσα ψιλοκομμενα.
1 ματσακι κρεμμυδάκια φρεσκα ψιλοκομμενα.
3 αυγα, αλατοπιπερο,
5 κσ φρυγανιά.
400 γμ τυρι φέτα (την σπάμε με το χερι)
Βουρτσισμα:
λιγο ελαιόλαδο, ι αυγο και λιγο νερό.
Εκτέλεση:
Σοτάρω πράσα, κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και κατεβάζω απο την φωτιά.
Αφού κρυώσουν προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω.
Λαδώνω ταψι 40 εκ. απλώνω 2 φυλλα λαδωνοτας τα και απλώνω το 1/3 της γεμισης, συνεχιζω φύλλο, λαδωμα γεμιση , φύλλο λάδωμα, γεμιση.
Τα 2 φυλλα που έμειναν κανω βεντάλια και καλύπτω την πιτα.
χαράζω, βουρτσιζω
και ψηνω στους 180 βαθμούς αέρα μεχρι να πάρει χρωμα.
Καλή Απόλαυση