Υλικά:

800 γρ. σπανάκι
200 γρ. σέσκουλα
3 κρεμμυδάκια χλωρά, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι ή τραχανά (προμαγειρεμένα)
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο (1 για τη γέμιση, 1 για τα φύλλα)
3-4 φύλλα κρούστας
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
Ελάχιστο αλάτι
Νερό για ράντισμα

1 φλυτζάνι 200γρ

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το σπανάκι και τα σέσκουλα. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα τρίβουμε με το χέρι για να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.

Μέσα στο μπολ με τα χόρτα ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ρύζι ή τον τραχανά, τη φέτα και το ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι αν χρειάζεται (προσοχή, η φέτα είναι αλμυρή).

Ανοίγουμε τα φύλλα και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ένα-ένα ρίχνουμε τη γέμιση κλείνουμε χαράζουμε από πάνω και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και νερό
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να ροδίσει η πίτα και να γίνει τραγανή.

Η Συνταγή είναι της κας Ευγενια Ζακκα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Προηγούμενο άρθροΡολά κοτόπουλου γεμιστά με τυρί και ζαμπον, συνοδευμένα από πατάτες.
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με κριθαράκι και λιαστές ντομάτες