Υλικά
για τη Γέμιση:
500 γρ. φρέσκο σπανάκι (πλυμένο και κομμένο)
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 πράσο (ψιλοκομμένο)
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
1/2 μάτσο άνηθο (ψιλοκομμένος)
1/2 μάτσο μαϊντανό (ψιλοκομμένος)
200 γρ. φέτα (σπασμένη σε κομμάτια)
1 αυγό (χτυπημένο)
Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
Αλάτι και πιπέρι (για καρύκευση)
για το Φύλλο Σφολιάτας:
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
300 γρ. φρέσκο βούτυρο (κρύο, όχι λιωμένο)
2 ποτήρια νερό (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ετοίμασα πρώτα τη γέμιση :
Επλυνα το σπανάκιτο έκοψα σε κομμάτια ,πασπάλισα με αλάτι και το πάτησα λίγο με τα χέρια μου να μαραθεί.
Σοτάρω σε ελαιόλαδο, κρεμμύδι,πράσο και τα φρ.κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα όλα, άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα,
αλάτι πιπέρι.Έσβησα τη φωτιά, πρόσθεσα το σπανάκι, ανακάτεψα κι αφού απέσυρα από το μάτι πρόσθεσα την φέτα
σπασμένη στο χέρι και το αυγό χτυπημένο.
Για το φυλλο της @Κατερινα Στεργιου
Εριξα σε μια μπασίνα το νερό,αλεύρι μπορεί να χρειαστεί και λίγο ακόμη..,βούτυρο σούπερ φρέσκο, μια κουταλιά της σούπας λάδι, ξύδι και λίγο αλάτι.
Ζυμωνουμε τα υλικα της συνταγης ΧΩΡΊΣ το ΒΟΎΤΥΡΟ.
Το κρατάμε σε θερμοκρασία δωματίου. Για τα αλοιψουμε τα φύλλα. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για κανένα μισάωρο. Την κόβουμε σε δύο μέρη..
Τα ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο. Και με το χέρι μας περνάμε το βούτυρο παντού. ΌΧΙ ΛΙΩΜΈΝΟ.
Το διπλώνουμε. Σε σχήμα φάκελο. Συνεχίζουμε και με το δεύτερο κομμάτι ζύμης με τον ίδιο τρόπο.
Και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα
Βουτύρωνουμε το ταψί Κουζίνας
Ανοίγουμε το ένα κομμάτι ζύμης μεγαλύτερο. Το στρώνουμε στο ταψί. Προσθέτουμε την γέμιση.
Και από πάνω το άλλο. Κομμάτι. Το ανοίγουμε με τον πλάστη μας.
Λιώνουμε βούτυρο. Και περνάμε την πίτα με το πινέλο. Από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς. Στην αντίσταση. Για μία ώρα.
Μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα..!!!
🥰..Εγώ απλά φίλοι μου την έψησα στον αέρα .. έγινε τέλεια…❤️💖
H Εκτέλεση είναι της κας Ελινα Σκλαβου