“Σπανακοτυρόπιτα” σε Κέικ
Μια αλμυρή εκδοχή του τυπικού κέικ που η μητέρα μου ψήνει για να τρώει σπανάκι. Τώρα ήρθε η ώρα να το ψήσω για τα παιδιά μου 🙂
Συστατικά:
4 αυγά
ηλιέλαιο, 1 ποτήρι νερό 220 ml
Γάλα, 1 ποτήρι νερό 220 ml
500 γρ σπανάκι
300 γρ. Τυρί φέτα
αλεύρι, 3 φλιτζάνια καφέ 240 ml
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
αλατοπίπερο
Ρίγανη και δυόσμο
Οδηγίες
1. Πλύνετε και καθαρίστε το σπανάκι κόβοντάς το σε μικρά κομμάτια. Μπορείτε να το βράσετε για λίγα λεπτά και να αφαιρέσετε στύβοντας πολύ καλά το επιπλέον νερό από αυτό.
2. Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, προσθέστε το λάδι, το γάλα, τη μεπικιν και τα βότανα(ρίγανη δύοσμο) και τα μπαχαρικά που προτιμάτε.
3. Προσθέστε το σπανάκι και τη φέτα
4. Προσθέστε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια παχιά ζύμη.
5. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί, το οποίο είχε προηγουμένως καλυφθεί με ελαιόλαδο και αλεύρι.
6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου. 45 λεπτά στους 180C μέχρι να ροδίσουν. Μπορείτε να βρείτε συνταγή εδώ