Η σπανακόπιτα είναι μια κλασική ελληνική πίτα που συνδυάζει την πλούσια γεύση του σπανακιού με την αλμυρή φέτα, τυλιγμένα σε τραγανό φύλλο. Είναι ένα αγαπημένο πιάτο για κάθε περίσταση, από ένα οικογενειακό γεύμα μέχρι ένα γιορτινό τραπέζι. Η συνταγή που ακολουθεί είναι απλή και γρήγορη, και μπορείτε να την προσαρμόσετε στα γούστα σας, προσθέτοντας και άλλα υλικά όπως κρεμμύδι, άνηθο ή αυγά.

Υλικά

Για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι (200 ml) νερό
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
80 γρ. βούτυρο μαλακό

Για τη γέμιση:
1 χούφτα φρέσκο σπανάκι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα και στυμμένα
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Για το άλειμμα:
Βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Μου έμεινε μια χούφτα φρέσκο ​​σπανάκι και αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω /μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα, ελαφρώς
αλατισμένα και μετά στυμμένα/.
Έφτιαξα μια μικρή παρτίδα από 1 φλιτζάνι – 200 ml νερό και 2 φλιτζάνια αλεύρι, μισό κουταλάκι του γλυκού
αλάτι.
Ζύμωσα και άφησα τη ζύμη για 20 λεπτά. να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια το χώρισα σε 4 ίσες
μπάλες / τα μπουρεκάκια μου έγιναν αρκετά μεγάλα, οπότε αν θέλετε μικρότερα, μπορείτε να τα χωρίσετε
σε 6 μπαλάκια / έκανα το καθένα σε φιλο σε μέγεθος πιάτου και έβαλα 20 γραμμάρια μαλακό βούτυρο και στα δύο.

Τοποθέτησα τα άλλα δύο πάνω τους. Άλειψα με λάδι το πάνω και το κάτω μέρος του καθενός και με τον πλάστη το άπλωσα όσο πιο λεπτό μπορούσα. Για κάθε φιλο απλώνω ομοιόμορφα το σπανάκι πάνω από την το τυρί, λίγο λάδι και το τυλίγω σε ρολό. . Είναι προτιμότερο το ταψί να καλύπτεται με χαρτί ψησίματος. Χρειάζονται δυνατό φούρνο – 180-200. Πριν τα βγάλω τα αλείφω με βούτυρο. Πολύ τραγανό, αρωματικό, χορταστικό

Η Συνταγή είναι της κας Dhmhtra Merdzhanova