Υλικά:

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού πελτές ντομάτας
2-3 χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε ροδέλες
1/2 ποτήρι νερό
1/2 κιλό σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο
3 κουταλιές της σούπας ρύζι για πιλάφι
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Άνηθος, ψιλοκομμένος
2 αυγά
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τα λουκάνικα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσουν τα λουκάνικα.

Βάζω μισο ποτήρι νερό και προσθέτουμε το σπανάκι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το σπανάκι να μαραθεί.
Μόλις μαραθεί το σπανάκι, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και άνηθο. Ανακατεύουμε καλά.
Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό και το ρύζι να μαγειρευτεί.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί. Σπάμε τα αυγά από πάνω και τα αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, μέχρι τα αυγά να ψηθούν όπως μας αρέσουν.

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου