ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
350g φρέσκο σπανάκι ή κατεψυγμένο
Λάδι 80γρ
1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
160 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
1 λίτρο νερού
1 χούντα άνηθο ψιλοκομμένο
Χυμό 1/2 λεμονιού
αλατοπίπερο

 
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σε μια μεσαία κατσαρόλα μαγειρέματος, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν ωραία και μαλακά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε για ένα λεπτό ή δύο ενώ ανακατεύετε με ένα ξύλινο κουτάλι.
Προσθέστε το ρύζι και το νερό. Ακολουθήστε το αλάτι και το πιπέρι. Μειώστε τη θερμότητα στο μέσο και σιγοβράστε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να απορροφήσει όλο το νερό.
Ανακατέψτε τον φρέσκο άνηθο και το χυμό λεμονιού. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές επιπλέον σταγόνες χυμό λεμονιού κατά την εξυπηρέτηση ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Credit to

Προηγούμενο άρθροΦασολάκια με Κρέας…θα αρέσει και στα παιδιά
Επόμενο άρθροΣοκολατένιος χαλβάς με ταχίνι, κακάο και φουντούκια!