Σπετσοφάι!!!

Advertisement

Υλικά:

3 χωριάτικα χοιρινά λουκάνικα
4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο ή ροζέ κρασί
Αλάτι,πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή(προαιρετικά)
1 κ.σ. πελτέ
250 γρ.χυμό ντομάτας
1 ποτηράκι του κρασιού νερό.

Εκτέλεση:

1)Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια.
2)Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα.
3)Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.

4)Στην ίδια κατσαρόλα με το ίδιο λάδι ρίχνουμε τις πιπεριές και τις τσιγαρίζουμε.Όταν είναι έτοιμες προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
5)Περιμένουμε να μαραθούν λίγο και προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
6)Ρίχνουμε ξανά τα λουκάνικα και σβήνουμε με το κρασί.
7)Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας,αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και βάζουμε και την καπνιστή πάπρικα.
8)Προσθέτουμε και το νεράκι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Advertisement