Υλικά:

500 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε λωρίδες
2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε λωρίδες
1/2 ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί
1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Μαιντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Πατάτες, κομμένες σε σχήμα που προτιμάς, για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τις φέτες λουκάνικου μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αφαιρούμε το λουκάνικο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι με το λάδι από το λουκάνικο, σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φετες μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το λουκάνικο.
Αν είναι χειμώνας, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μπούκοβο για έξτρα γεύση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 20-25 λεπτά,
ή μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πιπεριές.

Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Σερβίρουμε το σπετσοφάι ζεστό μαζί με τις τηγανητές πατάτες.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της κας Σοφία Παπα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σπετσοφάι με μελιτζάνες και πιπεριές!

Υλικά

1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
400 γραμ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
3 πράσινες πιπεριές κέρατο
1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε μπουκιές
1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Αρχικά κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες, αφού τις έχετε πλύνει και στεγνώσει, και με το μισό λάδι τις τηγανίζετε ελαφρά σε ένα μεγάλο τηγάνι για να μαλακώσουν.
Τις βγάζετε σε ένα μπολ και τις αφήνετε στην άκρη.
Συνεχίζετε με τις μελιτζάνες, τις οποίες μετά αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
Καθαρίζετε το τηγάνι, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα λουκάνικα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Στη συνέχεια, προσθέτετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και την μελιτζάνα και ανακατεύετε ελαφρά. Ρίχνετε τις ντομάτες, προσθέτετε τον πελτέ και τρίβετε στην βάση του τηγανιού.
Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Προσθέτετε ελάχιστο νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου, να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πήξει η σάλτσα.
Τα τηγανισμένα χωριάτικα λουκάνικα δένουν τέλεια με τη σάλτσα από τις γλυκιές πιπεριές και τη ντομάτα.
Σερβίρεται με φρέσκο ψωμί και ωραία πικάντικη φέτα. Ιδανικό φαγητό για βουτιές.

Σπεντσοφάι με μελιτζάνες και πιπεριές