Μπαμπαδάκια

Advertisement

ΥΛΙΚΑ

20 γραμμάρια νωπή μαγιά 1/4 της κούπας νερό χλιαρό
1/4 της κούπας γάλα χλιαρό
1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
1 /4 της κούπας ζάχαρη 1/2 κουταλάκι αλάτι
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα 2 κούπες αλεύρι φαρίν απ ΣΙΡΟΠΙ
2 μιση κούπες ζάχαρη
1,5 κούπα νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Γαρνίρισμα
1 κούπα μαρμελάδα βερίκοκο
1 δόση κρέμα σαντιγύ γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας

Κρέμα Σαντιγύ
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 με 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Advertisement

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη,το αλάτι, τα αυγά και το αλεύρι…τα ανακατεύουμε όλα μαζί ένα λεπτό στο μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και δύο λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
Αφήνουμε τη ζύμη μας 30 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Στη συνέχεια την χτυπάμε πάλι να ξεφουσκώσει.
Τη μοιράζουμε σε φορμάκια βουτυρωμένα και αλευρωμένα γεμίζοντας τα ως τη μέση. Την αφήνουμε πάλι να φουσκώσει περίπου 15 με 20 λεπτά.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κονιάκ.
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα τρυπάμε σε πολλά σημεία με την οδοντογλυφίδα τα περιχύνουμε με το σιρόπι κουταλιά-κουταλιά και αφήνουμε να το απορροφήσουν και να κρυώσουν.
Τα αλείφουμε με μια κουταλιά μαρμελάδα βερίκοκο.
Κάνουμε μία λοξή χαρακιά στο καθένα σηκώνουμε λίγο το πάνω μέρος και βάζουμε με το κορνέ τη σαντιγί μας .
Γαρνίρουμε με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας.

Η Συνταγή είναι προσφορά της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement