H Συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη
Υλικά
1 λίτρο φυτική κρέμα γάλακτος
8 κσ πραλίνα
2 συσκευασίες μπισκότα
Μεμβράνη
Ταψί 40 μακρόστενο
Βγαίνουν 21 σάντουϊτς παγωτό
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω τη φυτική κρέμα γάλακτος και τη χτυπάω με το μίξερ για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά, σαν ελαφριά σαντιγί.
Προσθέτω την πραλίνα στο μπολ με την κρέμα. Συνεχίζω το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η πραλίνα με την κρέμα και να πάρει ένα ωραίο σοκολατένιο χρώμα.
Παίρνω το μακρόστενο ταψί και το στρώνω με μεμβράνη τροφίμων, φροντίζοντας να περισσεύει λίγη μεμβράνη στα
πλαϊνά για να μπορέσω να σκεπάσω μετά το παγωτό.
Στρώνω στον πάτο του ταψιού μια σειρά από μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο.
Εγώ τα βάζω από την ανάποδη πλευρά, όπως έδειξε και η κοπέλα.
Ρίχνω κουταλιά-κουταλιά με μια κουταλα σουπας το μείγμα της κρέμας πραλίνας πάνω από τα μπισκότα,
φροντίζοντας να πάει παντού ομοιόμορφα. Μετά ρίχνω όλο το υπόλοιπο μείγμα και το στρώνω με μια σπάτουλα.
Πάνω από την κρέμα, στρώνω μια δεύτερη σειρά μπισκότα, ακριβώς όπως έκανα και στην αρχή.
Σκεπάζω το ταψί με τη μεμβράνη που περισσεύει, απαλά για να μην κολλήσει στην κρέμα.
Βάζω το ταψί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, ή καλύτερα όλη τη νύχτα, για να παγώσει καλά το παγωτό.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζω το ταψί από την κατάψυξη. Χρησιμοποιώντας τη μεμβράνη, βγάζω το παγωτό από το ταψί και το τοποθετώ σε μια επιφάνεια κοπής.
Κόβω το παγωτό σε ατομικά σαντουιτσάκια, ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων.
Έτοιμα τα σπιτικά παγωτάκια σαντουιτσάκια με πραλίνα!
Tips από εμένα:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι μπισκότα αρέσουν στα παιδιά σας. Αν είναι γεμιστά, μπορείτε να αφαιρέσετε την κρέμα και να την προσθέσετε στο μείγμα της πραλίνας αν θέλετε.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο μείγμα της κρέμας, όπως κομματάκια σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς.
Για να κόψετε πιο εύκολα τα σαντουιτσάκια, αφήστε τα λίγα λεπτά εκτός κατάψυξης.