Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
7 πατάτες μεσαίες (περίπου 1,5 κιλό)
3 μεγάλα καρότα
1 πράσο
1 κρεμμύδι
Σέλινο (κατά προτίμηση φρέσκο, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αποξηραμένο)
Αλάτι και πιπέρι
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθάρισε καλά όλα τα λαχανικά και κόψε τα σε μεγάλα κομμάτια.
Το κρέας μπορείς να το αφήσεις σε ολόκληρα κομμάτια ή να το κόψεις σε μερίδες, ανάλογα με την προτίμησή σου.

Χύτρα ταχύτητας:
Βάλε το κρέας, τα καρότα, το κρεμμύδι το πράσο και το σέλινο αλάτι πιπερι στη χύτρα.
Πρόσθεσε λίγο νερό, περίπου 1 λίτρο, και το ελαιόλαδο.
Κλείσε τη χύτρα και μαγείρεψε για 35 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει.
Προσθήκη πατάτας και τελική βράση:
Άνοιξε τη χύτρα προσεκτικά και πρόσθεσε τις πατάτες.
Συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα 25 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι.
Δοκίμασε τη σούπα και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σου.

Η Συνταγή είναι της κας Ρήνα Κοντού

Προηγούμενο άρθροΠουγκάκια μελιτζάνας με αρνί στην λαδόκολα
Επόμενο άρθροΑφράτο Τυρόψωμο