Σπιτικό κέικ με αφράτη σπιτική κρέμα βουτύρου !

Advertisement

Υλικά

Για τις βάσεις:
🍂 6 – αυγά
🍂 2 κουπες ζάχαρη
🍂. 8 κσ – νερό
🍂 2 κουπες αλεύρι
🍂 1 1/2 κουπα – αλεσμένα καρύδια
🍂 1/2 – σόδα αμμωνίας
🍂 βανίλια

Για την κρέμα:
🍂 1 λίτρο – φρέσκο ​​γάλα
🍂 12 κουταλιές της σούπας – ζάχαρη
🍂 8 κουταλιές της σούπας – αλεύρι
🍂 4 – κρόκους
🍂 125 γρ – βούτυρο
🍂 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη. Κατα σειρά χτυπαω το νερό, αλεύρι, σόδα αμμωνίας και βανίλια σε ένα ομοιογενές μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε τρία μπολ. Βάζω στον πάτο ενός ταψιού χαρτί κουζίνας (28/28 εκ.), ρίχνω ένα μπολ (μείγμα) προθερμασμένου φούρνου 180 βαθμούς να ψηθεί και κανω το ιδιο και για τα 3 μπολ (μείγμα)!

Advertisement

Για την κρέμα:
Ξεχωρίζω λίγο από το γάλα και φτιάχνω χυλό μαζί με το αλεύρι. Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια, από τα οποία χτυπαω τα ασπράδια σε χιόνι με μια πρέζα αλάτι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν. Βάζω το βούτυρο, ρίχνω τον χυλό σε λεπτή ροή ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί.
Τραβάω την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτω τους κρόκους των αυγών και τη βανίλια.


Βάζω τα χτυπημένα ασπράδια σταδιακά, ανακατεύοντας αργά και προσεκτικά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Παίρνω την πρώτη βάση, την ποτίζω με μερικές κουταλιές της σούπας χυμό κομπόστας (από ροδάκινα), ρίχνω ένα μέρος από την κρέμα, βάζω τη δεύτερη… κρέμα, την τρίτη και πάλι κρέμα. Τέλος πασπαλίζουμε με αλεσμένα καρύδια!
❗Αντί για χυμό κομπόστας μπορείτε να βάλετε νερό με ζάχαρη και να βράσει λίγο!
1 κουπα – νερό
1 κουπα – ζάχαρη

 

Καλή Επιτυχία

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement