Τούρτα με παντεσπανι και κρέμα Chantilly

Συστατικά

Για το παντεσπάνι
3½ φλ. καφέ Αλεύρι Κούλα
3 φλ.καφέ Ζάχαρη
4 Αυγά
1 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
Ξύσμα Πορτοκαλιού

Για την κρέμα
500 γρ Φρέσκο Γάλα
100 γρ Βούτυρο
60 γρ Κουβερτούρα
40 γρ Κορν Φλάουρ
4 κ.σ. Ζάχαρη
1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

Για το σιρόπι
1½ φλ. τσαγιού Νερό
½ φλ. τσαγιού Ζάχαρη

Για την Σουδική βουτυρόκρεμα
½ φλ. τσαγιού Ζάχαρη
½ φλ. τσαγιού Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 Ασπράδι Αυγού
1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

Διακόσμιση
Τριμμένη σοκολάτα
Τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε 5 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα.
Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 40 λεπτά περίπου σε βαθύ ταψάκι 20 εκ.
Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Για την κρέμα
Διαλύουμε σε λίγο κρύο γάλα το κόρν φλάουρ και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κόρν φλάουρ.
Η κρέμα σε 3-4 λεπτά έχει πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Χωρίζουμε στα 2 την κρέμα και στην μισή ρίχνουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Σκεπάζουμε με σελοφάν να ακουμπάει πάνω την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι
Βράζουμε 2-3 λεπτά το σιρόπι και αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε στα 3.

Για τη Σουηδική βουτυρόκρεμα
Σε μπεν-μαρί βάζουμε το ασπράδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε 5 λεπτά, περίπου, με τον αυγοδάρτη.
Είναι έτοιμο όταν λιώσει η ζάχαρη, βάζουμε μετά το μείγμα να χτυπηθεί στο μίξερ 5-6 λεπτά.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και τέλος την βανίλια.

Για το στήσιμο της τούρτας
Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι και ενδιάμεσα βάζουμε μια στρώση κρέμα βανίλια μια σοκολάτα.
Είναι καλύτερα να το κάνουμε από την προηγούμενη μέρα και την επόμενη να την τελειώσουμε.
Απλά αλείφουμε όλο το γλυκό με την βουτυρόκρεμα και στολίζουμε με τριμμένη καρύδα και  ξύσματα σοκολάτας.

Καλή Επιτυχία

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σοκολατίνα με καρύδι

Σοκολατίνα με καρύδι

Υλικά

Για την κρέμα:
200 ml. κρέμα γάλακτος
6 κρόκοι αυγών
100 g ζάχαρη
125 γρ βούτυρο
40 γρ κακάο

Για το κέικ έψησα 4 ξεχωριστά παντεσπανια.
Για ένα παντεσπανι:
2 ασπραδια
15 ή 20 γρ ζαχαρη, ανάλογα με το αν θέλετε να είναι πιο γλυκό / προσωπικά βάζω 15 γρ.
40 γρ αλεσμένα καρύδια
μερικές σταγόνες βανίλια

Εκτέλεση

Για την κρέμα
Χτυπάμε καλά τους κρόκους με την ζαχαρη. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά, αλλά δεν πρέπει να βράσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στους κρόκους σε λεπτή ροή και χτυπάμε. Επιστρέψτε στην φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε με το μίξερ.
Σκεπάστε την κρέμα που προκύπτει σε αλουμινόχαρτο και φυλάξτε τη στο ψυγείο όσο φτιάχνετε τα παντεσπανια.
Λίγο πριν ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση του κέικ, αφαιρέστε την κρυωμένη κρέμα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο, το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα
και χτυπήστε ξανά. Το αποτέλεσμα είναι μια μοναδική, τέλεια κρέμα.

Για το 1 παντεσπανι

Τα ασπράδια με την ζαχαρη και τη βανίλια χτυπιούνται να γίνουν σαν χίονι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Χρησιμοποιώ ένα ταψί μεγέθους 22 εκ. Για κάθε ταψί προκόβω έναν κύκλο χαρτί ψησίματος. Αλείφω το χαρτί με πολύ λίγο βουτυρο. Το μείγμα χύνεται και ισοπεδώνεται. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά. Τουλάχιστον στο δικό μου παίρνει τόσα πολλά. Θα πρέπει να γίνει ελαφρώς καφέ.
Για κάθε παντεσπανι, χτυπάμε το μείγμα λίγο πριν το ψήσιμο. Χρησιμοποιώ το ίδιο μπολ, δεν το πλένω ούτε το μίξερ.
Μπορείτε να τα ψήσετε αμέσως και μετά να κόψετε τα παντεσπανι. Αλλά προσωπικά δεν έχω τόσο μεγάλο ταψί.
Και προτείνω να ψήσετε ξεχωριστά.

Επιτέλους συναρμολογείτε την τούρτα! Παντεσπανι-κρέμα – Παντεσπανι και στο τέλος διακοσμείτε με καρύδι

Περισσότερες πληροφορίες:
Τα αυγά είναι μεγέθους XL. Μόνο 6 κρόκοι αυγών από τους 8 χρησιμοποιούνται για την κρέμα.
Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι ζωική και υψηλή σε λιπαρά – 30 ή 36 τοις εκατό.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΧοιρινή Μπριζόλα με Λευκή Σάλτσα και πουρε πατατας
Επόμενο άρθροΣοκολατόπιτα σιροπιαστή